نیسان پت فایندر با شمایل پاترول
نیسان پتفایندر که قرار است بهزودی در سامانه یکپارچه واردات خودروهای ویژه جانبازان عرضه شود، همان شاسیبلند محبوب ژاپنی است که از سال ۱۹۸۶ (سال قهرمانی خاطرهانگیز آرژانتین با درخشش مارادونا در جام جهانی فوتبال) تولیدش آغاز شده و تاکنون در پنج نسل مختلف به بازارهای جهانی ارائه شده است. نسخهای که از این خودرو در نمایشگاه مشهد به نمایش در آمده، نسخه «گلوبال» آن است، اما نسخهای که درنهایت به ایران میآید، نسخه بازار چین خواهد بود که طراحی متفاوتی دارد و مشخصات فنی آن هم کاملا متفاوت است.
سبک طراحی نیسان پتفایندر بسیار شبیه به پرچمدار محصولات نیسان یعنی پاترول است و میتوان گفت بهنوعی نسخه کوچکشده آن به حساب می آید. در نمای جلو این خودرو میتوان سبک طراحی خاص و بروز محصولات نیسان را مشاهده کرد؛ چراغهای روشنایی اصلی این خودرو در زیر دیلایتها قرار گرفته و چراغهای روشنایی روز بهصورت خطوط مورب و شکسته به چراغهای اصلی متصل شدهاند. اما طراحی بخش عقب در این نسخه کمی سادهتر بوده و عمده جذابیت طراحی بخش عقب به دلیل چراغهای پیوسته آن است. طراحی بخش داخلی این خودرو نیز بهنسبت ساده بوده و بسیار شبیه به طراحی SUVهای آفرودی است. اما کیفیت بالای متریال به کار رفته در این بخش رضایتبخش است.
این شاسیبلند به پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ مجهز است که توان تولید ۲۴۸ اسب بخار قدرت و ۳۷۶ نیوتنمتر گشتاور را دارد. این نیرو از طریق جعبهدنده ۹سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود. سیستم تعلیق بهکاررفته در این SUV جذاب در محور جلو از نوع مکفرسون بوده و در محور عقب آن سیستم تعلیق مولتیلینک دیده میشود.
۶ کیسه هوای ده نقطهای، سیستم هوشمند PRO PILOT، سیستم هشدار برخورد از جلو، پایش وضعیت خواب آلودگی راننده، کروزکنترل، رادار هشدار حرکت بین خطوط، رادار نقطه کور، ترمز اضطراری خودکار، سیستم تهویه اتوماتیک، حافظه صندلی راننده، گرمکن صندلیهای ردیف جلو، سنسور باران، دوربین ۳۶۰ درجه، اپل کارپلی، اندروید اتو و... ازجمله امکاناتی است که در این خودرو دیده میشود.
نیسان آریا تمام برقی با کنسول وسط بازشو
نیسان آریا یک کراساوور کامپکت تمامبرقی و اولین محصول با آلایندگی صفر از نیسان است که از سال ۲۰۲۲ تولید میشود. طراحی ظاهری نیسان آریا تداعیگر دیگر خودروهای تمامبرقی روز دنیا است. هرچند که خطوط شکسته و گوشههای تیز، چهره تهاجمیتری را نسبت به طراحی متداول خودروهای الکتریکال به آن بخشیده است. طراحی داخل کابین این خودرو نیز بهروز و همهپسند است. اکثر دکمههای نیسان آریا نیز بهصورت لمسی طراحی شدهاند. نکتهای که طراحی اولین نیسان برقی را خاص میکند، این است که بخشی از کنسول وسط این خودرو قابلیت باز و بسته شدن دارد.
این خودرو که از نظر ابعاد به ایکستریل نزدیک است، در تیپهای مختلفی به تولید رسیده و با اینکه هنوز نحوه واردات و مشخصات نهایی نسخه وارداتی آن اعلام نشده، اما مدلی که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت، تیپ e-۴ORCE این خودرو بود که جزو تیپهای گرانقیمت نیسان آریا محسوب میشود. اما نمونهای که قرار است در بازار ایران عرضه شود، نسخه دوموتوره و AWD نیسان آریا با یک پیشرانه برقی است که می تواند ۲۴۲ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور را تولید و نیرو را به چرخ های جلو منتقل کند. اولین نیسان برقی بازار ایران قادر است تا با یکبار شارژ مسافتی در حدود ۶۲۳ کیلومتر را پیمایش کند که عدد بسیار خوبی در میان خودرو های برقی به حساب می آید. سیستم تعلیق محور جلو این خودرو از نوع مکفرسون و در محور عقب از نوع مولتیلینک است که سواری نرمی برای سرنشینان به ارمغان میآورد.
ازجمله امکانات نیسان آریا میتوان به ۶ کیسه هوا (سرنشینان جلو، جانبی و پردهای)، سامانه کنترل پایداری، سامانه کنترل کشش، سامانه شروع حرکت در سر بالایی، سیستم هشدار تصادف از جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک، کروزکنترل تطبیقی، سیستم پایش وضعیت خودروهای اطراف، رادار خطخوان، سیستم حرکت بین خطوط، اتوپارک، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور نور، ترمز پارک برقی، سیستم پایش هشدار خواب آلودگی راننده و... اشاره کرد.
تویوتا راو۴ با چهرهای جدید
طراحی بدنه نسخه جدید خودرو نامآشنای راو۴ تا حدودی جعبهایشکل و مبتنی بر خطوط تیز است، اما براساس اصول و اِلِمانهای هندسی، این خطوط صاف و مستقیم و زوایای شکسته بهگونهای دلنشین و جذاب کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. در طراحی داخلی راو۴ نیز شاهد همین هارمونی و هماهنگی هستیم. از سوی دیگر، کابین این خودرو شبیه دیگر محصولات برند تویوتا است و از متریال بسیار خوبی بهره میبرد.
این شاسیبلند وارداتی به یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۳ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. نیروی تولیدشده در این پیشرانه از طریق جعبه دنده CVT به تمامی چرخها منتقل میشود. سیستم تعلیق جلو راو۴ از نوع مستقل مکفرسون و تعلیق عقب آن از نوع دوجناغی مستقل است که قدرت بالایی در جذب ضربات و ارتقای هندلینگ خودرو دارد.
ازجمله امکانات تویوتا راو۴ که قرار است در بازار ایران عرضه شود، میتوان به فرمان کمکی برقی، ESP، کروز کنترل، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب، سنسور TPMS، کیسه هوای سرنشینان جلو، جانبی و پردهای، سیستم تهویه اتوماتیک، حالتهای مختلف رانندگی، نمایشگر لمسی سیستم مالتیمدیا، آینه وسط الکتروکرومیک، اپل کارپلی، نوربالا اتوماتیک، سنسور نور و... اشاره کرد.
تویوتا کرولاکراس هیبرید با آپشنهای متنوع
تویوتا کرولاکراس دومین کراساوور خودروساز مطرح ژاپنی است که بعد از تویوتا CH-R روی پلتفرم موسوم TNGA (GA-C) توسعه پیدا کرده است. این خودرو محصول سال ۲۰۲۰ بوده و از لحاظ ابعادی در فهرست محصولات تویوتا بین دو خودرو CH-R و راو۴ قرار میگیرد. کرولاکراس در کشورهای مختلف تولید میشود و نسخه وارداتی آن به ایران نیز توسط شرکتهای چینی FAW یا GAC مونتاژ میشود که از لحاظ کیفیت و ساختار فنی، تفاوت خاصی با مدلهای مونتاژ دیگر کشورها ندارد.
استایل بیرونی تویوتا کرولاکراس برخی کانسپتهای قدیمی تویوتا تداعی میکند که البته با نشانههای بصری کاملا نوین و مدرن همراه شده تا چهرهای دوستداشتنی اما قاطع برای این ماشین ژاپنی به وجود آورد. نکاتی همچون جلوپنجره بزرگ، طرح سهبعدی سپر و چراغهای کشیده با حالت کمی اخمآلود، همگی در ارائه یک چهره متوازن برای این خودرو ژاپنی تأثیرگذار بوده است. در قسمت پشت نیز شاهد چراغهای دوتکه کشیده همراه با سپر دورنگ و دیفیوزر هستیم. داخل کابین و روی داشبورد این خودرو اثر چندانی از کلیدهای فیزیکی دیده نمیشود و عمده وظایف این کلیدها به نمایشگر مالتیمدیای مرکزی و پنل لمسی سیستم تهویه سپرده شده است.
صندلیهای کرولاکراس در نسخه وارداتی نامیخودرو فاقد روکش تمامچرمی هستند و عمده نقاط داشبورد و تودریها نیز از جنس پلاستیک خشک اما نسبتا مرغوب ساخته شده است. البته برخی از نواحی نظیر بازویی تودریها دارای مواد نرم است تا کاربران حس کیفیت بالاتری را در تویوتا کرولاکراس هیبرید تجربه کنند. کابین این خودرو نسبتا جادار است و افراد با قد ۱۸۵ سانتیمتر میتوانند در صندلیهای ردیف عقب آن حضور نسبتا راحتی را تجربه کنند. ضمن آنکه حجم صندوق عقب تویوتا کرولاکراس هیبرید نزدیک به ۶۰۸ لیتر است که در نوع خود بسیار جادار محسوب میشود و میتواند یک نقطه قوت برای این خودرو باشد.
موتور درونسوز کرولاکراس از نوع تنفس طبیعی ۲ لیتری با قدرتی معادل حداکثر ۱۵۲ اسب بخار و گشتاوری برابر ۱۸۸ نیوتنمتر است که در همکاری با یک موتور برقی به قدرت ۱۱۳ اسب بخار و گشتاور ۲۰۶ نیوتنمتر، قادر است قدرت ترکیبی در حد ۱۹۴ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. سیستم انتقال قدرت محرک جلو نیز در این خودرو یک گیربکس E-CVT است. درنتیجه شتاب صفر تا ۱۰۰ این کراساوور خانوادگی با استمداد از پیشرانه هیبرید به حوالی ۹.۲ ثانیه در شرایط استاندارد میرسد. میزان مصرف سوخت تویوتا کرولاکراس هم چیزی حدود ۴.۵۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است. با توجه به این مصرف سوخت نسبتا پایین، شرکت سازنده تصمیم گرفته است تا باک خودرو را خیلی بزرگ نکند و به گنجایش ۳۶ لیتر برای مخزن سوخت بسنده کند. حداکثر سرعت این خودرو هم معادل ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده است که برای یک کراساوور خانوادگی کاملا کافی به نظر میرسد. سیستم تعلیق جلو کرولاکراس از نوع مکفرسون مستقل و تعلیق عقب آن از نوع میل پیچشی یکپارچه است که ممکن است روی پایداری خودرو حین عبور پرسرعت از پیچها، تاثیر منفی داشته باشد، اما برای استفاده در سرعتهای عادی مشکلی به وجود نمیآورد. یک باتری لیتیوم یون برای ذخیره انرژی مورد نیاز موتور الکتریکی و رینگهای ۱۷ اینچی نیز در فهرست مشخصات فنی تویوتا کرولا کراس هیبرید قرار دارند.
نسخه هیبرید تویوتا کرولاکراس با توجه تعیین سقف قیمت ارزی بالاتر و تعرفه پایینتر برای واردات خودروهای هیبرید، با آپشنهای متنوع بهویژه در زمینه ایمنی، به بازار ایران خواهد آمد؛ ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار تابلو خوان، کروزکنترل تطبیقی، رانندگی خودکار در ترافیک، نوربالای اتوماتیک، دستیار رانندگی خودکار بین خطوط، تریم چرم و پارچه، سانروف، استارت دکمهای، تهویه اتوماتیک، سیستم تصفیه هوای کابین، پشتآمپر دیجیتال، نمایشگر لمسی ۱۰.۲۵ اینچی با قابلیت اتصال اپل کارپلی و اندروید اتو، کنترل پایداری، کیسههای هوای روبرو، جانبی و پردهای و... جزو امکانات شاخص و اصلی تویوتا کرولاکراس هیبرید در بازار ایران محسوب میشوند.
تویوتا BZ۴X تمام برقی با فرمان سیمی
تویوتا BZ۴X بهعنوان نخستین عضو از خانواده ۱۵ محصول کاملا برقی تویوتا، از سال ۲۰۲۲ با مدل ۲۰۲۳ به بازار جهانی آمده است. حروف BZ در نام این خودرو از عبارت beyond Zero (فراتر از صفر) گرفته شده که بیانگر خودروهای پاک با آلایندگی ناچیز است. عدد ۴ نیز به معنی سایز یکسان BZ۴X با مدل راو۴ بوده و حرف X در برخی خودروها به کراساور بودن آنها اشاره دارد. این خودرو روی پلتفرم انحصاری تویوتا برای خودروهای برقی، یعنی e-TNGA ساخته شده و باتری لیتیومیون آن در کف سازه قرار دارد و بهمنظور حفاظت از آن، اجزای سازه بدنه، تعلیق عقب و اجزای فریم از فولاد با مقاومت بالا ساخته شده است. طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین محورهای تویوتا BZ۴X به ترتیب ۴.۶۸، ۱.۸۶، ۱.۶۵ و ۲.۸۵ متر اعلام شده، درحالیکه وزن نسخههای تک و دو دیفرانسیل این خودرو نیز به ترتیب ۱۹۰۵ و ۱۹۸۹ کیلوگرم است. در فضای کابین تویوتا BZ۴X دو نمایشگر دیجیتال بزرگ بهعنوان نمایشگر مرکزی و صفحه پشتآمپر هستیم که البته دومی در معرض نور محیط است و احتمالا در زیر نور مستقیم، خوانایی مناسبی نداشته باشد. سقف پانورامیک دو تکه، چندین پورت USB تایپ A و C، گرمکن فرمان، صندلیها و پا برای سرنشینان جلو، از نکات قابل ذکر درباره کابین این خودرو برقی است.
تویوتا BZ۴X بهعنوان نخستین محصول تویوتا به سامانه فرمان سیمی مجهز شده که در آن هیچگونه ارتباط مکانیکی بین فرمان و چرخها برقرار نیست و بنابر اظهار سازنده، حس بهتری به راننده منتقل میکند و از میزان لرزش کم خواهد کرد. در هنگام شروع فروش تویوتا BZ۴X، این فناوری به صورت سفارشی و در برخی بازارهای منتخب عرضه خواهد شد. علاوهبراین، تویوتا BZ۴X بهعنوان نخستین محصول خودروساز ژاپنی به نسل سوم سامانه ایمنی انحصاری این شرکت یعنی Safety Sense مجهز شده است که مواردی همچون سامانه پیشگیری از برخورد با قابلیت شناسایی دوچرخهسوار، تشخیص موتورسیکلت در روز و همچنین تشخیص گارد ریل و خطوط جاده را به همراه دارد.
تویوتا BZ۴X در مدل پایه به یک موتور برقی روی محور جلو مجهز شده است که ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۲۶۵ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند و ظرف ۸.۴ ثانیه این خودرو را به سرعت صد کیلومتر برساعت میرساند. نسخه وارداتی شرکت نامی خودرو نیز از همین مدل است که حداکثر سرعت آن ۱۶۰ کیلومتر برساعت خواهد بود. تویوتا BZ۴X به باتری آب/خنک به ظرفیت ۷۱.۴ کیلووات ساعت مجهز شده است که برای نخستین بار در محصولات تویوتا نصب میشود. براساس اعلام قبلی تویوتا، این مجموعه باتری ظرف ده سال یا ۲۴۰ هزار کیلومتر رانندگی، کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود را از دست خواهد داد. شعاع حرکتی تویوتا BZ۴X در مدل پایه دیفرانسیل-جلو برابر با ۴۵۰ کیلومتر براساس استاندارد WLTP و ۵۶۷ کیلومتر براساس استاندارد WLTC اعلام شده است.